Затверджено Методику визначення збитків енергоінфраструктурі

Оцінка шкоди та збитків має на меті визначення загальних розмірів та обсягів завданої шкоди для визначення загальних втрат та збитків по об'єктах енергетичної інфраструктури. Це допоможе у прогнозуванні витрат на відновлення, формуванні державної політики в енергетичних секторах, а також визначенні компенсацій для постраждалих.

Фонд держмайна та Міненерго України затвердили Методику визначення шкоди та збитків, завданих об’єктам енергоінфраструктури внаслідок агресії рф.

Оцінка шкоди та збитків має на меті визначення загальних розмірів та обсягів завданої шкоди для визначення загальних втрат та збитків по об’єктах енергетичної інфраструктури. Це допоможе у прогнозуванні витрат на відновлення, формуванні державної політики в енергетичних секторах, а також визначенні компенсацій для постраждалих.

Методика також передбачає визначення реальних збитків у вартісному виразі та витрат, необхідних для відновлення руйнівного майна та майнових прав, що постраждали внаслідок збройної агресії. Ці дані стануть основою для подання заяв про компенсацію постраждалими та можуть бути використані при поданні позовів до судових інстанцій, включаючи міжнародні суди.

Методику визначення шкоди та збитків вже вважають ключовим документом для отримання компенсації у міжнародних судах. Україна має намір вимагати від агресора компенсацію за завдану шкоду українській інфраструктурі, і ця Методика допоможе оцінити вартість пошкоджень та підготуватись до міжнародних правових процедур.


lighting

Новини