В Україну прибули два судна з вугіллям з США та Австралії

У неділю, 5 грудня, до одеського порту “Южний” прибули два судна з вугіллям для потреб теплової генерації. Загальний обсяг 141 тисяча тонн.

В Україні через відсутність палива не працюють 20 блоків і 1 корпус ТЕС і  ТЕЦ - Україна новини - 24 КаналУ неділю, 5 грудня, до одеського порту “Южний” прибули два судна з вугіллям для потреб теплової генерації. Загальний обсяг 141 тисяча тонн. Для ДТЕК вже доставлено другу партію вугілля з США та Колумбії (обсягом 66 тис. тонн), а для “Центренерго” – з Австралії (77 тис. тонн).

Як зазначили у пресцентрі “ДТЕК”: «ДТЕК привіз в Україну друге із семи суден «Панамакс» з американським вугіллям для ТЕС. Воно поставлене в рамках домовленостей компанії ДТЕК з міжнародними постачальниками про імпорт в Україну 7 суднових партій з вугіллям із США та Колумбії. Загальний обсяг другої поставки складає 66 тис. т., вона призначена для потреб ТЕС ДТЕК Енерго», – вказали в ДТЕК.

«5 грудня, о 15.30 судно класу «Панамакс» із вугіллям австралійського походження, об’ємом 75 тис. тонн зайшло до одеського порту «Южний», – вказали у «Центренерго».

Відповідно до даних ДТЕК, сумарний обсяг постачання за домовленостями на період з листопада по січень складає близько 470 тис. тонн, а законтрактованих – 900 тис. тонн. Крім того, компанія й далі веде перемовини з постачальниками.

Як зазначають у «Центренерго» зазначають, найближчим часом для потреб державних ТЕС очікується ще дві поставки вугілля, наступна партія вугілля прибуде з Австралії до України вже 15 грудня Австралії. Сумарний обсяг законтрактованого постачання – 210-220 тис. тонн.


lighting

Новини