“Укрнафта” вперше придбала “зелену” електроенергію на УЕБ

8 травня "Гарантований покупець" провів аукціон з продажу електроенергії з ВДЕ, на якому було запропоновано 151 тис. МВт-год енергії за блочними заявками на пікові години, але реалізувався обсяг у 80,6 тис. МВт-год.

ПАТ “Укрнафта” вперше взяла участь у торгах “Гарантованого покупця” на майданчику Української енергетичної біржі (УЕБ) та придбала “зелену” електроенергію.

8 травня “Гарантований покупець” провів аукціон з продажу електроенергії з ВДЕ, на якому було запропоновано 151 тис. МВт-год енергії за блочними заявками на пікові години, але реалізувався обсяг у 80,6 тис. МВт-год. Середня торгова ціна склала 2579 грн/МВт-год, а період відпуску ресурсу передбачений з 11 по 31 травня.

У загальному на аукціоні було 25 покупців, включаючи “Укрнафту”, “Енергетичну компанію України” та “Львівобленерго”. Раніше повідомлялося, що “Укрнафта” скасувала тендер на закупівлю електричної енергії на період з березня по грудень 2023 року для своїх підрозділів по всій Україні, загальною вартістю понад 2,2 млрд грн. Планувалося придбати 492 834,31 МВт-год електроенергії.

Однак, вже зараз це є важливим кроком для компанії в напрямку сталого розвитку та використання екологічно чистих джерел енергії, що також відповідає загальній тенденції до переходу до відновлювальних джерел енергії в Україні і сприятиме збереженню довкілля та зменшенню викидів шкідливих речовин у повітря. А сама компанія демонструє свою відповідальність перед навколишнім середовищем та готовність приймати нові енергетичні виклики для досягнення сталого майбутнього.


lighting

Новини