Україна почала підготовку до опалювального сезону

Через затяжну війну у країні влада починає будувати стратегічні плани та розмірковувати про те, як буде забезпечувати населення теплом, якщо будуть відключені окремі станції чи енерговузли. Нині відомо, що українська енергосистема здатна стабільно пройти весь осінньо-зимовий період 2022-2023 рр.

Україна вже почала підготовку до опалювального сезону. Через затяжну війну у країні влада починає будувати стратегічні плани та розмірковувати про те, як буде забезпечувати населення теплом, якщо будуть відключені окремі станції чи енерговузли. Нині відомо, що українська енергосистема здатна стабільно пройти весь осінньо-зимовий період 2022-2023 рр.

Це підтвердив 8 червня під час пресконференції голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький: «Ми зараз формуємо прогнозний баланс на 2022 рік і на осінньо-зимовий період. Ми виходимо з того, що ЗАЕС є і буде частиною української енергосистеми. Ми не розглядаємо окремі сценарії без ЗАЕС, але при цьому всьому, враховуючи ті можливості, які є в українській енергосистемі наразі з виробництва електроенергії, ми досить впевнено дивимося на майбутній ОЗП. Українська енергосистема здатна пройти цей сезон за будь-яких сценаріїв відключення якихось енерговузлів чи станцій».

До того ж Уряд створив спеціальний штаб для підготовки до опалювального сезону, який очолить міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Зазначають, що до початку опалювального сезону в українських ПСГ не менше 19 млрд кубів газу, а станом на 1 червня у сховищах вже є понад 10 млрд кубів газу і закачування продовжується.

Позитивним є й те, що після приєднання до ENTSO-E, ми маємо змогу замістити дефіцит імпортом електричної енергії.


lighting

Новини