Тарифи на розподіл електроенергії змінять з червня

Відповідне рішення ухвалила НКРЕКП на засіданні у вівторок (23 травня). Як і планувалося раніше, підвищення тарифів на розподіл електроенергії буде проводитися поетапно та за різним сценарієм для різних компаній-операторів систем розподілу:

Тарифи на розподіл електроенергії буде змінено з червня 2023 року. Відповідне рішення ухвалила НКРЕКП на засіданні у вівторок (23 травня). Як і планувалося раніше, підвищення тарифів на розподіл електроенергії буде проводитися поетапно та за різним сценарієм для різних компаній-операторів систем розподілу:

Перший етап – на червень, другий – липень-грудень. Це стосується тих операторів, яким встановлено тарифи на розподіл електроенергії за стимулювальним тарифоутворенням та за “Витрати+”. Також вказано, що тарифи на друге півріччя (з липня 2023 року) будуть встановлювати з урахуванням компенсації витрат, яких не було дотримано у квітні-травні 2023 року.

До них відносять: «Вінницяобленерго», «Волиньобленерго», «ДТЕК Дніпровські електромережі», «Закарпаттяобленерго», «ДТЕК Київські електромережі», «ДТЕК Київські регіональні електромережі», «Львівобленерго», «Миколаївобленерго», «ДТЕК Одеські електромережі», «Полтаваобленерго», «Прикарпаттяобленерго», «Сумиобленерго», «Тернопільобленерго», «Харківобленерго», «Хмельницькобленерго», «Черкасиобленерго», «Чернігівобленерго», ПрАТ ПЕЕМ «ЦЕК» (за стимулюючим тарифоутворенням) та ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс», «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», «Укрзалізниця», «Нафтогаз Тепло».

Для “ОБЛЕНЕРГО”, що знаходяться на території, де ведуться активні бойові дії (Донецьк, Запоріжжя, Луганська, ДТЕК Високовольтні мережі та ДП Регіональні електричні мережі) буде подовжено чинний тариф до кінця червня. На друге півріччя будуть встановлені тарифи на рівні другого етапу підвищення.

Додатково також розглядалася тема тарифікації для компанії, що входять у підсанкційну Групу VS Energy (Житомир, Кропивницький, Рівне, Чернівці та Херсон). Тут запропонували подовжити чинний тариф до кінця червня 2023 року.


lighting

Новини