Тарифи на електроенергію для побутових споживачів підвищили

Відповідне рішення про підвищення тарифу на електроенергію прийняли на засіданні Уряду. З червня 2023 року він становитиме 2,64 грн/кВт.

Відповідне рішення про підвищення тарифу на електроенергію прийняли на засіданні Уряду. З червня 2023 року він становитиме 2,64 грн/кВт. Визначити цей момент було вкрай складно. Однак, енергетики розуміють, що повинні зробити все необхідне для масштабної підготовки енергосистеми до наступного ОЗП.

Як зазначає Герман Галущенко: “Україна пройшла найскладнішу зиму в історії в умовах масованих російських атак на енергосистему. Наразі триває наймасштабніша ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури за весь час української Незалежності. Масштаби пошкоджень і втрат значні. Підвищення тарифу – це внесок у забезпечення стійкості системи”.

Міністр енергетики також уточнив, що Регулятор сам звернувся до Міненерго з пропозицією підіймати ціни у два етапи, а не одразу у майже 3 рази. Планувалося підвищення тарифу до 2,88 грн/кВт, однак вдалося утримати ціну до 2,64 грн/кВт – мінімальний рівень, що дозволить утримати енергосистему.

Оскільки нардепи враховують високу ймовірність масованих обстрілів вже на початку наступного ОЗП, варто залучити всі можливі ресурси для відновлення об’єктів та їхнього захисту.

При цьому планується зберегти субсидії для населення та збільшити фінансування фонду для незахищених верств населення.


lighting

Новини