Регулятор опублікував варіант нових прайс-кепів

Регулятор опублікував варіант нових прайс-кепів на ринку електричної енергії, які можуть стати чинними вже з 30 червня. Відповідний проєкт постанови опублікували у четвер, 8 червня.

Регулятор опублікував варіант нових прайс-кепів на ринку електричної енергії, які можуть стати чинними вже з 30 червня. Відповідний проєкт постанови опублікували у четвер, 8 червня. У разі схвалення проєкту постанови його буде оприлюднено з метою отримання зауважень і пропозицій.

Так, пропонують наступні показники для ринку “на добу наперед”

  • max price-cap – 2 706,63 грн/МВт-год для годин мінімального навантаження; 5 413,26 грн/МВт-год – для годин максимального навантаження
  • min price-cap – 10,00 грн/МВт-год

На внутрішньодобовому ринку

  • max price-cap – 2 706,63 грн/МВт-год для годин мінімального навантаження; 5 413,26 грн/МВт-год – для годин максимального навантаження. 

На балансуючому ринку

  • max – 125% від ціни РДН
  • min – 0,01 грн/МВт-год

Нині проєкт постанови знаходиться на стадії розгляду та схвалення та очікує пропозиції та зауваження від учасників ринку. Як повідомлялося раніше, НКРЕКП скасувала цінові обмеження на ринку електроенергії з 30 червня 2023. Проте рішення так і не було опубліковано. Очікуємо, коли також опублікують остаточний варіант нових прайс-кепів.


lighting

Новини