Порядок проведення спільних аукціонів зі Словаччиною не затвердили

Регулятор не затвердив Порядок проведення спільних аукціонів зі Словаччиною. Відсутність такого порядку перешкоджає безперебійному експорту електроенергії до ЄС.

Регулятор не затвердив Порядок проведення спільних аукціонів зі Словаччиною. При цьому “Укренерго” повідомляє, що НКРЕКП повинен затвердити Порядок проведення спільних аукціонів з доступу до міждержавних перетинів для відновлення експорту електроенергії до країн Європи. 

Відсутність такого порядку перешкоджає безперебійному експорту електроенергії до ЄС. НКРЕКП згідно з Законом “Про ринок електричної енергії” несе відповідальність за затвердження порядку. 

НЕК “Укренерго” зверталася до Регулятора кілька разів з проханням затвердити порядок за європейськими правилами. Затвердження порядку є першим необхідним кроком, але не вичерпним, також необхідно ухвалити зміни до Закону “Про ринок електричної енергії” та Податкового кодексу. 

“Укренерго” звертається до НКРЕКП з проханням затвердити Порядок проведення спільних аукціонів уже протягом останніх місяців, а питання спільних аукціонів залишається невирішеним низкою офіційних звернень, починаючи з травня 2022-го року. Експорт електроенергії до країни припинено через відсутність спільних аукціонів зі Словаччиною.


lighting

Новини