“Оператор ринку” перетворено в акціонерне товариство

Віднині 100% акцій компанії належить державі та не підлягає приватизації. Такий наказ було підписано 20 грудня 2021 року міністром енергетики Германом Галушенко.

Як зареєструвати потужності оператора ринку (відео)Віднині 100% акцій компанії належить державі та не підлягає приватизації. Наказ №344 “Про створення акціонерного товариства “Оператор ринку” було підписано міністром енергетики України Германом Галушенко 20 грудня 2021 року. Окрім того, затвердили новий статут АТ “Оператор ринку” з розміром статутного капіталу 103 921 000 грн. Обов’язки генерального директора надали Олександру Гавві.

Як зазначає сам в.о. генерального директора АТ “Оператор ринку” Олександр Гавва: «Це знакова подія на ринку електричної енергії України, яка відкриває багато нових можливостей для розвитку «Оператора ринку». Корпоратизація – це перш за все впровадження прозорої системи корпоративного управління, торговельна інтеграція з європейськими операторами ринку електроенергії та втілення нових проєвропейських торговельних проєктів на майданчику компанії».

Оператор ринку» розпочинає підготовку до запуску неттінгу на РДН та ВДР — EXPRO Consulting

Корпоратизація «Оператора ринку» відбудеться відповідно до пункту 8 статті 51 закону України «Про ринок електричної енергії» та пункту 2.4. Ліцензійних умов провадження господарської діяльності зі здійснення функцій оператора ринку, які передбачають, що «Оператор ринку» утворюється у формі акціонерного товариства, 100 відсотків акцій у статутному капіталі якого належить державі та не підлягає приватизації або відчуженню в інший спосіб.


lighting

Новини