Регулятор виступає за подальшу лібералізацію ринку електроенергії та посилення конкуренції на ньому

9 вересня 2021 року відбувся онлайн-брифінг НКРЕКП на тему: «Кроки Регулятора щодо лібералізації ринку електричної енергії».Під час заходу Член НКРЕКП Дмитро Коваленко виступив з доповіддю та представив презентацію, яка демонструвала рішення Регулятора щодо врегулювання ситуації на ринку електричної енергії, які були прийняті протягом останніх місяців, а також їх наслідки.

9 вересня 2021 року відбувся онлайн-брифінг НКРЕКП на тему: «Кроки Регулятора щодо лібералізації ринку електричної енергії», доповідачем став Дмитро Коваленко, який представив презентацію, у якій детально прокоментував кожне з вказаних рішень Комісії, пояснив мотиви та обґрунтував необхідність їх прийняття, наголосив на тому, яким чином вони вплинули на цінову ситуацію на ринку в торговій зоні Об’єднаної енергосистеми України (ОЕС). Також Д.Коваленко відповів на питання, які ставили зацікавлені учасники онлайн-брифінгу.

 

Дмитро Коваленко висловився щодо питань підвищення тарифів на Бурштинському енерго острові, а також про те,  чи планує НКРЕКП давати роз’яснення або рекомендації щодо тендерних умов купівлі державними і бюджетними організаціями на наступний рік.

Наприкінці брифінгу Дмитро Коваленко назвав головні завдання Регулятора на найближчий період у сфері електроенергетики, якими є:

 

 

  • 1. забезпечення розвитку відкритого та прозорого ринку двосторонніх договорів;
  • 2. посилення конкуренції на ринку електроенергії, зокрема, за рахунок активної участі на ньому «зеленої» генерації;
  •  3. максимальне сприяння інтеграції енергосистеми України з загальноєвропейською енергосистемою ENTSO-E, зокрема, підготовка до проведення тестового режиму ізольованої роботи ОЕС.

lighting

Новини