Уряд має поступово виводити населення у вільний ринок електроенергії.

Уряд має забезпечити поступовий перехід окремих категорій населення до купівлі електроенергії за вільною ціною, в такому випадку побутовий споживач зможе отримати покращення сервісу надання послуг з електропостачання, а також постачальники зможуть йому запропонувати нові комплексні послуги.

about-bg

 

8 вересня керівник проекту «Електроенергія» компанії «ЙЕ Енергія» Василь Гончарук, дав коментар для агенства ExPro, у якому зазначив, як важливо забезпечити поступовий перехід окремих категорій населення до купівлі електроенергії за вільною ціною. 

Навівши приклад малого та середнього бізнесу, який потрапив у ринкові умови шляхом зменшення критерію приєднаної потужності для отримання універсальної послуги з 150 до 50 кВт, Василь Гончарук наголосив на етапності переходу, додаткових механізмах, які дадуть клієнту можливість спробувати попрацювати у ринку.

 

 “Ці механізми – можливі, не потрібно придумувати нічого космічного… Етапність – це must have, адже механіка процесу має бути відточена», – сказав він.

«Для клієнта – це буде відкритий ринок з конкуренцією між постачальниками», – пояснив Гончарук.

Також він додав, що у вільному ринку постачальники зможуть запропонувати споживачу нові послуги (пакети послуг). 

У коментарі також було зазначено, що продаж суміжних та фінансових продуктів, це частина європейського досвіду, адже клієнту зручніше купувати газ та електроенергію у одного постачальника. Важливо, щоб він отримував кращі онлайн-сервіси та зрозуміліші умови.

«Щодо сервісу та надійності клієнт на сьогодні не отримує достатньо інформації. Ті ж ПУПи не працюють у цьому напрямі, адже клієнт нікуди не піде. Це «рабство» у сучасному світі», – зазначив представник «ЙЕ Енергія».


lighting

Новини