Італійський бізнес планує відновлювати українську енергетику

Італійські компанії зацікавлені у співпраці у сфері ВДЕ та у впровадженні технологій, що дозволяють заощаджувати використання енергії.

Заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Італії в Україні Pier Francesco Zazo і президентом Загальної конфедерації італійської промисловості Конфіндустріа Карло Бономі.

Як зазначають у Міністерстві енергетики України: «Італійські компанії зацікавлені у співпраці у сфері відновлюваної енергетики – сонячної, вітрової та біоенергетики, у впровадженні технологій, що дозволяють заощаджувати використання енергії. Крім того, італійський бізнес готовий вже зараз співпрацювати з українським енергокомпаніями з метою підтримки успішної підготовки енергосистеми України до опалювального сезону та відновлення енергетичної інфраструктури, яка постраждала від бойових дій.

Відомо, що Загальна конфедерація італійської промисловості Конфіндустріа є найвпливовішою асоціацією промисловців і підприємців в Італії, що об’єднує понад 150 000 підприємств у всіх сферах економічної діяльності держави, які формують понад 34% її ВВП.


lighting

Новини