На який рахунок сплачуються кошти за використану електроенергію?

Оплата за виставленим електропостачальником рахунком повинна здійснюватись споживачем, який купує електричну енергію відповідно до умов договору в електропостачальника, виключно на поточний рахунок із спеціальним режимом використання цього електропостачальника в одному з уповноважених банків. У разі перерахування споживачем коштів за електричну енергію на інший рахунок електропостачальника останній має повернути ці кошти за заявою споживача або за […]

Оплата за виставленим електропостачальником рахунком повинна здійснюватись споживачем, який купує електричну енергію відповідно до умов договору в електропостачальника, виключно на поточний рахунок із спеціальним режимом використання цього електропостачальника в одному з уповноважених банків.

У разі перерахування споживачем коштів за електричну енергію на інший рахунок електропостачальника останній має повернути ці кошти за заявою споживача або за власною ініціативою протягом 3 робочих днів з моменту їх отримання або від дня отримання від споживача інформації щодо банківських реквізитів споживача.

Якщо ж кошти, сплачені на інший рахунок, не були повернені у цей строк, ці суми підлягають стягненню до державного бюджету як санкція за вчинене правопорушення. Зарахування коштів до державного бюджету не звільняє їхніх отримувачів від повернення цих коштів відповідному учаснику ринку.


lighting

Новини