Що таке «небаланс» електричної енергії?

Небаланс електричної енергії споживача – це різниця між фактичними обсягами споживання електричної енергії та обсягами електричної енергії, які були замовлені постачальнику. Якщо обсяги спожитої електричної енергії споживачем є меншими, від замовлених у постачальника, останній продає різницю між замовленим та спожитим обсягом на ринку небалансів за нижчою ціною, ніж ціна закупівлі на ринку електричної енергії. У […]

Небаланс електричної енергії споживача – це різниця між фактичними обсягами споживання електричної енергії та обсягами електричної енергії, які були замовлені постачальнику.

Якщо обсяги спожитої електричної енергії споживачем є меншими, від замовлених у постачальника, останній продає різницю між замовленим та спожитим обсягом на ринку небалансів за нижчою ціною, ніж ціна закупівлі на ринку електричної енергії.

У іншому випадку,коли обсяги спожитої електричної енергії споживачем перевищують  замовлені у постачальника, останній докуповує різницю між спожитим та замовленим обсягом на ринку небалансів за вищою, аніж ціна завчасної закупівлі на ринку електричної енергії.


lighting

Новини